Γεια σας!

Ονομάζομαι Στέλλα Αναγνωστάκη, γεννήθηκα στην Αθήνα και μεγάλωσα στο Ρέθυμνο Κρήτης από οικογένεια χρυσοχόων.

Σπούδασα σχέδιο και κατασκεύη κοσμήματος στην Αθήνα και ειδικεύτηκα στο χειροποίητο και παραγωγικό κόσμημα. Παρακολούθησα μαθήματα Γεμμολογίας και Γλυπτογραφίας επι δύο χρόνια από το Ελληνικό Κέντρο Αργυροχρυσοχοείας (ΕΛ.Κ.Α), σεμινάρια σχεδίου κοσμήματος στο ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΟΣΜΗΜΑΤΟΣ ΗΛΙΑ ΛΑΛΑΟΥΝΗ και σμάλτου στο Ι.ΙΕΚ MOKUME.

Συμμετείχα σε Πανελλήνιους διαγωνισμούς σχεδίου και κατασκεύης κοσμήματος στην έκθεση ΧΡΥΣΟΣ-ΑΣΗΜΙ τα έτη από το 1995 ΕΩΣ ΤΟ 2000. Για πέντε χρόνια έκανα την πρακτική μου εξάσκηση σε εργαστήρια κατασκεύης κοσμημάτων της Αθήνας και είχα την τιμή να εργαστώ στην κατασκεύη μέρους ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΚΟΣΜΗΜΑΤΩΝ.

Τις δικές μου πρωτότυπες συλλογές κοσμημάτων δημιουργώ πλέον στο σύγχρονο και πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο μου στο Ρέθυμνο και τις παρουσιάζω στο οικογενειακό κατάστημα που λειτουργεί στο κέντρο της πόλης (Βάρδα Καλλέργη 10, στο πλάι του δημαρχείου) από το 1965.

Η ΑΡΧΗ ΤΟΥ STELLASARΤ

Ακολουθώντας την εξέλιξη της τεχνολογίας και τις ανάγκες της εποχής κάπου στο 2009 και έπειτα απο πολλές συζητήσεις και αναζητήσεις με τον συνοδοιπόρο μου στη ζωή και στη δουλειά Νίκο, δημιουργήσαμε το Stellasart ένα ηλεκτρονικό κατάστημα που προβάλλει τις δικές μας συλλογές κοσμημάτων αλλά και επιλεγμένες συλλογές κοσμημάτων και ρολογιών.

Οσοι λοιπόν επιθυμούν πρωτότυπα κοσμήματα από πολύτιμα μέταλλα κατασκευασμένα από πλήρως καταρτισμένους τεχνίτες και γνώστες του αντικειμένου, μπορούν να επισκεφτούν το ηλεκτρονικό μας κατάστημα www.stellasart.gr.

Η οικογένεια του stellasart όμως έμελλε να μεγαλώσει κάπου το 2012 όταν η αγάπη μας για το κόσμημα αλλά και τους νέους δημιουργούς μας οδήγησε στην κατασκευη του ηλεκτρονικού μας καταστήματος με υλικά κοσμημάτων www.stellasart-collection.gr.

Πάρα πολλές ώρες εργασίας (ούτε εμείς δεν πιστεύαμε οτι μπορούμε να δουλέψουμε σε αυτούς τους ρυθμούς), αλλά ακόμα περισσότερη αγάπη έκανε το stellasart να ανθίζει καθημερινά.

Η αγάπη που εισπράξαμε από όλους εσάς τους νέους κατασκευαστές και δημιουργούς αλλά και οι συζητήσεις μαζί σας όλα αυτά τα χρόνια, οδήγησε τα βήματα μας στην δημιουργία του blog μας. Ένα blog που ευελπιστούμε να μας ενώσει περισσότερο και να καλύψει όσο το δυνατόν πιο πολλά κομμάτια του κοσμήματος και της τέχνης γενικότερα.